Ha genetikailag hajlamos vagy rá, akkor különösen fontos lehet számodra ez a kérdés. Viszont észben kell tartanod, hogy sokszor a genetika  győz. Mégis tehetünk azért, hogy lábaink szépek maradjanak, és hogy csökkentsük a seprűvénák kialakulásának kockázatát. Ehhez az alábbi tanácsainkat érdemes megfogadnod.

Seprűvéna 1X1

  1. Légy óvatos a fogamzásgátlókkal!Sajnos a nőgyógyászok többsége még ma is tagadja, hogy összefüggés lenne a seprűvénák kialakulása és a fogamzásgátlók szedése között. Pedig ma már bizonyított tény, hogy a fogamzásgátlók egyik mellékhatása éppen a hajszálerek megjelenése. A fogamzásgátló tabletta és seprűvéna című blogbejegyzésünkben adunk pár hasznos tanácsot, hogy mire is figyelj oda pontosan.
  2. Csak mértékkel napozz! A bőrgyógyászok nem véletlenül hívják fel a figyelmet a fényvédőkrémek fokozott használatára. Tényleg csak úgy menjünk napra, hogy előtte megfelelő faktorszámú krémmel kentük be magunkat. Igyekezzük mellőzni a déli napsütést, és tartsuk be a mértékletesség és a fokozatosság elvét.
  3. Lehetőleg kerüljük a szoláriumokat is! Tudom, hogy nem divat a fehér bőr, és mindenki napsütötte ragyogásra vágyik, de a legjobb, ha mégsem mész szoláriumba. Az erőltetett barnulás ugyanis újabb rizikófaktor. Ha mégsem bírod ki szolárium nélkül, feltétlenül használj mélyhidratáló krémet.
  4. Óvatosan bánj a gyógyszerekkel!Egyes gyógyszerek seprűvéna- és hajszálértágulatot idézhetnek elő. Mindig olvasd el a használati utasításban felsorolt mellékhatásokat. Ha látod, hogy ez is szerepel köztük, keress más alternatívát.
  5. Tedd le a cigit és a kávét! Az élvezeti szerek nagymértékben ártanak a bőrünk egészségének is, nem beszélve az érrendszerünkről. Ha végképp nem tudsz megszabadulni káros szenvedélyeidtől, igyekezz kevesebbet dohányozni és kávézni.

 

Tisztában vagyok vele, hogy a fentieket nem egyszerű betartani. Megértem azt is, ha kissé berzenkedsz ellene. De sajnos más módja nincs annak, hogy csökkentsd a seprűvénák kialakulásának kockázatát. Tartsd be a seprűvéna 1X1-et és élvezd a csodás bőrödet!