A boldog babavárás 9 hónapja alatt az anyukáknál jelentős hormonváltozás következik be. Azoknál a kismamáknál, akik genetikai alapon érintettek, megjelenhetnek és súlyosbodhatnak is a hajszálértágulatok, azaz a tartós bőrpír, a rosacea és a vékony seprűvénák a lábakon. Ez igen kellemetlen esztétikai problémát okozhat.

A jelentősebb súlygyarapodás, a nyári várandósság mind-mind növeli a veszélyt, hisz kánikula idején még nagyobb az érpattanás kockázata.

Sajnos annak, akinek gyenge a kötőszövete és rugalmatlan az érfala, a genetikai, családi öröksége miatt akár naponta tágulhatnak ki újabb hajszálerei és megjelenthetnek a seprűvénák is. Ezzel egész életünk folyamán számolnunk kell.

Mit tehetünk kismamaként a hajszálerek ellen?

 

  1. Javasolt az egészséges táplálkozás, a sok zöldség, gyümölcs, esetleg zöldturmixok fogyasztása.
  2. Szedjünk K- vitamint a megfelelő véralvadás elősegítésére.
  3. Helyettesítsük a fehér lisztes pékárukat, az összes gyorsan felszívódó szénhidrátot teljes kiőrlésű szénhidrátokkal. Így el tudjuk kerülni az üres kalóriák bevitelét is.
  4. Táplálkozzunk tudatosan, tisztán, valamint tartósítószer- és E-számmentesen a babánk érekében is.
  5. Bármilyen ételallergia, -intolerancia, inzulinrezisztencia esetén étkezzünk a javasolt diéták szerint
  6. Csináltassunk helicobacter-tesztet annak kizárására. Amennyiben mégis van, állíttassuk be szakemberrel az étkezésünket.
  7. Mozogjunk rendszeres, legalább heti háromszor. A kardióedzések és a Pilates-jellegű tornák erősítik a kötőszövetet.
  8. A jóga szintén kiváló választás, hiszen jótékony hatása külső- belső harmóniát teremt a mentális-fizikai erőnlétünkhöz.
  9. Ápoljuk megfelelően a bőrünket.

 

A Natur Klinika arcápolás protokollja

  1. Ha napra megyünk, használjunk natúr, Schrammek fényvédő krémeket.
  2. Bőrszárazság ellen profi liposzómás mélyhidratálókkal kenjük magunkat.
  3. Extra száraz bőr esetén azonnali Bababőr-kezelés ajánlott.
  4. Megelőzéshez használjunk speciális K- vitaminos krémet.

Akkor sem kell megijedni, ha mégis megjelennek rajtunk a hajszálerek. A hajszálérspecialista Natur Klinika Arany Standard Veinwave hajszálérkezelésével sikeresen és mellékhatásmentesen korrigálhatók az ilyen bőrproblémák.

Minél hamarabb jelentkezz be hozzánk Prémium Bőranalízisre vagy konzultációra , mert a probléma gyorsan súlyosbodhat. Minél korábban diagnosztizáljuk és kezeljük a bőrfelületet, annál látványosabb eredményt érünk el, és annál hamarabb tehetjük rendbe a bőrödet.