Az tudható, hogy a fogamzásgátló tabletták kellemetlen mellékhatásokat is okozhatnak, ezért a szedésükkel kockázatot vállalunk.

Milyen kockázattal járhat a fogamzásgátló szedése?

A genetikailag gyenge kötőszövettel és törékeny érfallal rendelkező nőknél a fogamzásgátlók szedése gyakran idéz elő hajszálértágulatot, vagyis seprűvéna alakulhat ki. Ezt sajnos nagyon sokan csak saját kárukon tanulják meg.

Jó, ha tudod, hogy a laza kötőszövet és a kevésbé rugalmas érfal a hormonok hatására még sérülékenyebbé, törékenyebbé válik. Így ad teret a zavaró hajszálerek megjelenésének, amelyek elcsúfítják a női lábakat. 

Sajnos a nőgyógyászok többsége még ma is tagadja, hogy összefüggés lenne a hajszálértágulat, azaz a seprűvéna kialakulása és a fogamzásgátlók szedése között. Pedig ez manapság egyértelműen bizonyítást nyert.

Mit tehetünk a seprűvénák kialakulása ellen?

Fontos, hogy határozottak legyünk, hiszen a mi testünkről van szó. Szép magyar mondással élve, “mi visszük a bőrünket a vásárra”. 

Ma már létezik minden szempontból biztonságos fogamzásgátló-megoldás, amilyen a spirál használata is. Sokan nem tudják, hogy a spirál a még nem szült nők esetében is jól alkalmazható. Keressünk megbízható nőgyógyászt, aki segít ebben. Ha nem ismersz ilyet, fordulj bátran hozzánk! Kitűnő szakmai kapcsolataink révén biztosan tudunk ajánlani megfelelő nőgyógyászt neked is.

Mit tehetsz, ha már kialakult a seprűvéna?

Mielőtt elmondanám, tisztázzunk egy nagyon fontos dolgot. A seprűvéna kialakulása sajnos nagyban genetikafüggő is. Ha eleve hajlamos vagy rá, akkor valószínűleg nálad is meg fognak jelenni a hajszálerek. A fogamzásgátló tabletták pedig csak ronthatnak a helyzeten.

De a Natur Klinikán pont azért dolgozunk, hogy segítsünk neked. A Veinwave vagy TC 3000 eljárásunkkal mellékhatás-mentesen korrigáljuk hajszálereidet. Ahogy a Veinwave technikáról szóló írásunkban is mondtuka hosszú évek rutinjának, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően nők százain segítettünk már.

A korrigáló mikrohullámos kezeléssorozatunk eddig még mindig meghozta a várva várt eredményt:

  • A hajszálér-kezelésünk tökéletesen mellékhatásmentes, tehát nem vált ki allergiás reakciókat.
  • Milliméterről milliméterre, fájdalommentesen – olyan, mint egy kis szúnyogcsípés – kezeljük az adott területet.
  • A kúra után a hajszálerek gyönyörűen elhalványodnak.

A hajszálerekről viszont tudnod kell, hogy éppen a genetika miatt visszatérhetnek. Ilyenkor érdemes újra felkeresni bennünket, mert a Natur Klinikán gondoskodunk arról, hogy csodálatosan nézzenek ki a lábaid.