Télen általában rosszabbodik a rosacea, a száraz és érzékeny bőr állapota. Ha a Te bőröd is gyulladásra hajlamos, mélyrétegű, vízhiányos, akkor érdemes a következő óvintézkedéseket megtenned:

  1. Tisztálkodáskor a víz magas klórtartalma nem kedvez a rosaceás, száraz és érzékeny bőrnek. Továbbszárítja azt, ezért mindig töröljük át, és spicceljünk rá ásványvizet a zuhanyozás után. Ezzel közömbösítjük a klór szárító hatását.
  2. Ajánlott a fürdés után a vizes bőrbe pár csepp extra szűz argán-, mandula-, avokádó-, ligetszépe- vagy olívaolajat bemasszírozni. Ne féljünk tőle, nem okoz pattanást a tiszta, jó minőségű olaj! Csak ápolja és vitalizálja, valamint védi a bőrt. A hideg és szél szárító hatása ellen ez a legjobb védelem.
  3. Extra száraz, érzékeny bőr esetén, a legjobb gyógyír a Natur Klinika Bababőr mélyhidratáló kezelése, amely azonnal korrigálja a mélyrétegű vízhiányt. Jó, ha tudod, minél szárazabb a bőröd, annál sérülékenyebb. Így kevésbé tudja betölteni a védelmi funkcióját, amelyre télen még inkább szüksége van a szélsőségesebb hőhatások miatt: fagyos hideg kint, meleg, fűtött levegő bent.

Mire figyelj még oda télen, ha rosaceás a bőröd?

Bár már a fenti tippek is sokat segítenek a száraz, érzékeny bőrnek, javasoljuk, hogy fogadd meg az alábbi tanácsainkat is:

  1. Télen fokozottan figyelj a kíméletes arctisztításra! Ne terheld a rosaceas bőrt feleslegesen. A legjobb sminktisztító – és egyben a legolcsóbb is – a patikai Unguentum Hydrophilicum noniunicom mosdókenőcs. Ez kíméletesen távolítja el a napi sminket. Fölösleges drága sminklemosószerekre pénzt kidobni, költs inkább profi mélyhidratálóra. A mi gyakorlatunkban használt speciális Vytalon Hyalurongél és a Hydrazone liposzomás 24 órás hidratáló valóban biztosítja a napi komfortérzést. A legtöbb hidratáló krém ugyanis könnyen elpárolog, és egy óra után ismét száraznak érezzük a bőrt.
  2. Száraz bőrünk védelmében érdemes a hálószobában egy párologtatót is elhelyezni, mert – ahogy fent már utaltunk rá – a fűtés is nagyon szárítja a bőrt.
  3. A hideg évszakban éjszakára javasolt a speciális  K-vitaminos krém használata prevenció gyanánt, azaz a hajszálérek kiújulásának visszaszorítására, hogy túl gyakran ne legyen szükség Veinwave korrekciókra.
  4. Télen se feledkezz meg az UV védelemről! Akár az év minden napján használható általunk legjobbnak tartott, prémium minőségű, mindenmentes, fényvédelemmel ellátott, színezett krém, amely természetesen és leheletvékonyan fed, így szinte észrevehetetlen. A Veinwave hajszálér kezelések után is ezt alkalmazzuk. A férfiak is örömmel használják a napi bőrápolási rutinjukba beépítve.

A kommersz alapozókat hagyd el, hiszen tele vannak bőrt terhelő anyagokkal. Az odafigyelést, a minőségi ápolást meghálálja a bőr. Tudomásul kell vennünk, hogy annak, akinek érzékeny, rosaceas a bőre, egyáltalán nem mindegy, mit ken rá.