A hagyományos fényvédők többsége kémiai fényvédelmet tartalmaz > ezek a vegyszerek hatással lehetnek a hormonrendszerünkre.

?NATUR megoldás kínálnak a FIZIKAI FÉNYVÉDŐK > az extra szűz olajok & vajak, különösen a nyaralás későbbi napjaiban, vagy sötétebb alapbőrszín esetén, hiszen FÉNYVÉDŐ faktoruk alacsonyabb.
Jó alternatívát jelenthetnek a kémiai anyagokra, vegyszerekre, illatanyagokra allergiásoknak, a rosacea , a száraz, érzékeny, gyulladt bőr esetén + bonus , hogy vitaminokkal is táplálják valamint hidratálják a bőrt!

Az arcra is alkalmazható olajok pedig jó kiegészítői lehetnek arckrémeknek a nyári és tavaszi időszakban a napközbeni fényvédelemre fokozottan figyeljünk, hisz kevés natúr arckrém tartalmaz fényvédelmet.

?ROSACEA , tartós bőrpír hajlam esetén mindennap használjunk fényvédelemmel is ellátott profi hidratáló nappali krémet, hogy véletlen se égjünk le, hisz akar 15 perc tűző napon való tartózkodás is okozhat maradandó hajszálértágulatot.

Az extra szűz olajok esetében kevés hiteles adat áll rendelkezésre a fényvédő faktorról, így az olajok használata megfelelő ÓVATOSSÁGOT igényel, többször ismételni ajánlott a napi felvitelt, a déli direkt napot mindenképp ajánlott kerülni 11- 15 között .