Télen általában rosszabodik a rosacea, a száraz és érzékeny bőr állapota, ha a Te bőröd is gyulladásra hajlamos, mélyrétegű vízhiányos akkor érdemes a következő óvintézkedéseket megtenni : 

  1. Tisztálkodáskor a víz magas klórtartalma nem kedvez a rosaceás, száraz & érzékeny bőrnek, tovább szárítja azt, ezért mindig töröljük át és spicceljünk rá ásványvízet a zuhanyozás után ezzel közömbösítve a klór szárító hatását.
  2. Ajánlott a fürdés után a vizes bőrbe pár csepp extra szűz argán-,mandula-, avocado-ligetszépe- vagy olivaolajat bemaszirozni, ne féljünk tőle nem okoz pattanást a tiszta jó minőségű olaj csak ápolja és vitalizálja & hidratálja a bőrt és a hideg és szél szárító hatása ellen a legjobb védelem.
  3. Télen fokozottan figyeljünk a kíméletes arctisztításra, ne terheljük a rosacea-s bőrt.A legjobb sminktisztító és a legolcsóbb is a patikai Unguentum Hydrophilicum / mosdókenőcs/kiméletesen távolítja el a napi sminket. Fölösleges drága sminklemosószerekre a pénzt kidobni, inkább költsünk profi mélyhidratálóra a mi gyakorlatunkban használt speciális hyaluron gél & liposzómás 24 órás hidratáló, ami valóban biztosítja a napi komfortérzést, a legtöbb hidrataló krém esetében az tapasztalható, hogy egy óra után ismét száraznak érezzük a bőrt, hisz könnyen elpárolognak.
  4. Ajánlott száraz bőrünk védelmében a hálószobában egy párologtatót elhelyezni, mert a fűtés is nagyon szárítja a bőrt.
  5. A hideg évszakban éjszakára a K-vitaminos krémet prevencióra használni javasolt, a hajszálérek kiújjulásának visszaszorítására, hogy ritkábban legyen szükség Veinwave korrekciókra.
  6. Télen se feledkezzünk meg az UV védelemről, akár mindennapra is használható a prémium minőségű mindenmentes fényvédelemmel ellátott színezett krém, ami természetesen, leheletvékonyan fed, szinte észrevehetetlen, így férfiak is örömmel használják a napi bőrápolási rutinjukba építve. A kommersz alapozókat hagyjuk el, hisz tele vannak bőrt terhelő anyagokkal, az odafigyelést, a minőségi ápolást meghálalja a bőr, tudomásul kell venni, annak akinek érzékeny a rosacea-s a bőre, egyáltalán nem mindegy mit ken rá.