A rosacea STÁDIUMAI leegyszerűsítve:

Első “csak”pirosság mutatkozik, ami sajnos nemcsak időszakos, mint pl. sportolás után, hanem a tartós bőrpír állapot, amikor már tágult, azaz megpattant kis piros erek összesége a már elvékonyodott, száraz bőrön átütve, szabad szemmel is vagy nagyítóval jól láthatóak.

Második rosacea stádium, apró göbök is jelentkeznek az arcon, orron, külsőleg kis pattanáshoz hasonlóak, de tartósabban megmaradnak.

Harmadik rosacea stádium, a legsúlyosabb, amikor már több helyen nagyobb csomók, komoly aknés elváltozással csúfítja az arcbőrt.
Nőknél gyakoribb, férfiaknál viszont súlyosabb formában fordul elő általában.

BELSŐ OKOK, amik kiválthatják, fokozhatják a rosaceát:

Fokozott stressz hatás, hormonegyensúlyváltozás, allergia , gyógyszer hatás, de leggyakrabban kezeletlen gasztroenterológiai probléma húzódik meg mögötte.
Ez lehet vastagbél azaz felszívódási probléma vagy gyomorsav egyensúly felborulása, ami mindkét esetben az arcon is megmutatkozik, rosacea formájában.
Ezt nevezi a köznyelv “borvirágnak”-nak, ami azzal magyarázható, hogy az alkohol emésztési zavart okoz > gyomorsav probléma > rosacea.
Bűnös lehet még a Helicobacter pylori normális mennyiség fölötti szint esetén, úgyanígy a megborult Candida is.
Mindkét eset SOS belsőleg is kezelendő! Antibioticum, speciális diéta. Különös figyelmet kell fordítani rá, mert a kezeletlen helicobacter – akár gyomorrák kialakulását is okozhatja.

ROSACEA kezelése:

A stádiumának megfelelően, mindig keresni kell a belső okot is, hisz a gyulladt rosacea egy szervi betegség bőrön jelenkező “üzenete”. Nem érdemes csak tüneti megoldással, antibiotikumos, steroidos krémekkel próbálkozni, hisz csak átmenetileg javulhat az állapot, amint abbamarad az alkalmazás, újra vissza fog térni, ráadásul egyre súlyosabb állapotban, mindaddig míg a tünetet ki nem derítjük és nem kezeljük megfelelően, emellett mindenképp szükséges az életmódváltás és a tudatos táplálkozás.

A Natur Klinika speciális rosacea/ hajszáler Veinwave kezelése segít esztétikailag korrigálni a rosacea következtében tartósan kitágult és ymegpattant erek zavaró problémáját, ami már “nem fog magától elmúlni, azon a Natur Klinika hajszálér/ rosacea specialistaként a világon jelenleg a leghatékonyabb & mellékhatásmentes kezelésével a Veinwave vagy más néven a TC 3000 eljárással segítünk sokéves szakmai rutinnal.

Meg akarok szabadulni a rosaceától!