Kuperózis, vagy rosacea, amitől szenvedek?

A kuperózis krémreklámban pont olyan arcot mutatnak, mint a rosacea krémek reklámjában. Miért? Hasonlít egymásra a két probléma? Egyáltalán, két különböző problémáról beszélünk?

Kuperózis= rosacea 

A rosacea/rozacea kifejezés magyarosított szóhasználat egyre inkább használatos.

Az erőteljes piros foltok, a kuperózis a véredények a orcákon, amikor az erek visszafordíthatatlan tágulásával állandósul  (erythrosis), ez a rosacea egyik fajtája, a kuperózis. 

Mint közismert genetikai hajlamon alapul, kiválthatja a nem megfelelő bőrápolás, az UV védelem figyelmenkívül hagyása, gyógyszerek, hormonhatás, szteroid szedése, helytelen táplálkozás… életmód, allergia, helicobacter fertőzés.

Sokan először csak ártatlan kis pirosságnak gondolják, az összefüggő érgomolyagok valójában a megtört mikroerek sokaságából állnak, szabad szemmel nehezen láthatok és ezek okozzák a vissza nem húzódó tartós bőrpírt, amit sokáig figyelmen kivül is hagynak, néha hónapokon/éveken át, amíg egyre rosszabbodik a helyzet, ami már napi stresszt is okozhat.

Ön is észleli ezt a tünetet, akkor saját érdekében kérje mielőbb a NaturKlinikán a Veinwave Polarizált fénnyel végzett speciális bőranalizist, ahol kiderül személyre szabottan, mi a teendő, és hogy alkalmazható-e a Veinwave bőrkorrekciós hajszálér kezelés. Időpont egyeztetéshez kattintson ide.

Érinti a rosacea/kuperózis? Tesztelje magát!