ROSACEA ELLENI KRÉM?

Létezik ilyen egyáltalán? 

MIT ÉRDEMES HASZNÁLJAK?

Mivel tudom eltüntetni? HOGY SZABADULHATOK MEG TŐLE? 

Kérdezik oly sokszor a pácienseink a konzultáción a Natur Klinikán…..

Elöször is tisztázzuk a ROSACEA tüneteket és pontosítsunk, hogy esetükben vajon miről is van szó? 

1./ACNE ROSACEA

 💌A szinte állandóan gyulladásban lévő ACNE ROSACEA esetén , ami mindig valamilyen belső okkal hozható szoros összefüggésbe.

Nyomozzunk,mivel is állunk szemben ? 

Leggyakrabban a fennálló laktóz vagy glutén ALLERGIA áll a háttérben,az esetek túlnyomó részében a tej és a fehér liszt SOS elhagyásásával gyors javulás érhető el ,tehát érdemes ezzel kezdeni a kutakodást/egyszerű,gyors,olcsó teszttel kimutatható/,

de lehet hormonmüködési zavar vagy gasztroenterológiai  probléma, túlsúly illetve candida is az belső okok között. 

Azt kell tudomásul venni, hogy  CSODAKRÉM NEM LÉTEZIK, sajnos nem ilyen egyszerű a probléma megoldása, hogy csak felkenjuk a varázskrémet  és “csiribi- csiribá “eltünik a gyulladt arcpír.

MINDIG TANÁCSOS a háttérben FENNÁLLÓ OK azonnali kiderítése, annak megfelelően eljárni, hisz a bőrprobléma tartósan csak akkor fog megszünni.

A gyakorlatban a leggyakrabban alkalmazott szteroidos krém,csak átmeneti javulást hozhat, leviszi a gyulladást, de amint abbahagyjuk a használatát újra vissza fog térni, ha nem ásunk mélyebbre, azaz nem deritjük ki az okot.

A gyulladt bőrproblémákat, jéghegycsúcs szindromaként kell felfogni ez egy jelzés, hogy a szervezetünk müködésében,a mélyben valami probléma lakozik… és szinte kiül a bőrünkre segélykiálltásként , hogy végre vegyük már észre , hogy valami ott belül nincs rendben.

És azzal is jó tisztában lenni, hogy a hosszútávú heteken-hónapokon át alkalmazott szteroid használat semmiképp nem ajánlatos, ismert komoly mellékhatásai végett.

2./ARCPÍR, ROSACEA ,amikor a tartósan kitágult érhálózat okozza az állandó, pirosságot

💌GENETIKAI ALAPON azaz öröklött  kötöszöveti gyengeségen alapuló ARCPÍR/ ROSACEA -val állunk szemben,amit valamilyen fizikai, kémiai tényező idézett elő pl.Napégés , UV terheltség , szolárium,szauna, alkohol , cigi , drog, gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezik a HAJSZÁLÉRTÁGULAT.

Ez esetben sincs rá “krémes” megoldás , hisz VISSZAFORDÍTHATATLAN  folyamatról van szó,azaz a megpattant ér magától nem fog tudni soha többé már felszívódni és sajnos krémekkel nem szüntethető meg, csak önámítás és pénzkidobás a kisérletezés a patikai krémeket is beszámitva, sőt a legtöbb készítmény még ronthat is az állapoton,irritálhatja és tovább szárithatja a bőrt.

Viszont jó hír ez ügyben , létezik HATÉKONY KORREKCIÓ ma már a világon 1. számú Arany Standard a VEINWAVE vagy TC -3000 eljárás, amivel a hajszálér koagulálható.

A NATUR KLINIKÁN 12 éves gyakorlattal a hátunk mögött EGYEDÜLÁLLÓ bőrápló protokollal, megfelelő hatékony prevenciós krém is elérhető , a hozzánk forduló páciensek számára hasznos személyre szabott bőrápolási útmutatot adunk,hogy a szép és épp bőr komfortjuk napi szinten mindig meglegyen. 

www.naturklinika.hu >bőrápoló blog 

Tudjuk , hogy sokan pácienseink közül is már kisebb vagyonokat elköltöttek a rosacea elleni különféle készitményekre, mire észbekaptak,de ugye mivel a remény hal meg utoljára és óriási a rosaceás piac, minden kozmetikai cég piacra dobta a saját termékét, részesedést akarva szerezni a piacból, ideértve a patikában forgalmazottakat is, bőven van kinálat, mindig lehet másikkal kisérletezni,sajnos ezidáig  nincs rá hatékonyan külsőleg alkalmazott készitmény, erre a legjobb például szolgál, amikor gyógyszerészek is hozzánk fordulnak elkeseredettségükben, hogy már mindent kipróbáltak….

Tudomásul kell venni  krémmel nem oldható meg e probléma, nem tüntethető el a már  régen megpattant piros ér.

Azzal is jó tisztában lenni, hogy a ROSACEA fennállása esetén a megfelelő bőrápolás nagyon fontos, az alapfeltétele, annak hogy visszanyerjük az egészséges szép bőr állapotát.

Nagyon nem mindegy , mit is használunk nap, mint nap. 

💌Az otthoni ROSACEÁS bőrápolási NaturTipp: 

Ne száritsd tovább a bőröd, a gyulladáscsökkentőkkel,viszont használj 

jóminőségű 24 órás MÉLYHIDRATÁLÓ, hogy tovább ne vékonyodjon a bőröd, mert akkor kevésbé fogja tudja betölteni a védelmi szerepét és újabb értágulat keletkezik..beindul az ördögi kör. 

Olyan krémet használj, amit azonnal érzel, hogy müködik is, azaz jó a bőrödnek.

És ne felejtsük el, nem mindig az agyonreklámozott legdrágább krém a legjobb minőség és ugyanígy tartózkodjunk az olcsó kommersz krémektől, hisz azok sem megfelelőek a gyulladt bőrre,tudomásul kell venni az érzékeny, sérült bőr profi, kiméletes bőrápolást igényel. 

A rosaceásnak otthoni bőrápolási tanácsokat találsz még a NaturKlinika honlapon, a bőrblogban.